mandag den 16. juli 2012

Tungen lige i munden ...

... ja det havde jeg virkelig under denne opgave.

En af de dejlige damer i min mødregruppe, har sådan en generations dåbskjole fra mandens familie. Hun kunne godt tænke sig at få skrevet alle navne på, af de adskillige personer der er døbt i den. Hun må virkelig have tror tiltro til mine evner siden hun overlod arbejdet til mig.


Jeg er rigtig tilfreds med resultatet og håber også hun bliver det, når hun kommer og henter kjolen igen. Men hold da op, det var virkelig med sved på panden og tungen lige i munden - tror også jeg glemte at trække vejret en gang i mellem (af skræk for at ødelægge den).Navnene er skrevet i kanten under blonden nederst. Drengene er skrevet med blå og pigerne med lilla.


I min familie er der også en dåbskjole der går fra generation til generation - men uden navne. Har i andre også en dåbskjole med historie?

6 kommentarer:

 1. Flot flot flot. Dåbskjolen i vores familie må blive 40 år næste år. Den er syet af min mors gamle brudekjole. den er godt brugt, for foruden alle de børn der er døbt i den (andre ud over den nærmeste familie har også lånt den) har vi også leget med den til dukker tror jeg.

  Jeg er dog ikke døbt i den, da vi var 2, så vi skulle være ens og blev døbt i lejede dåbskjoler.

  SvarSlet
 2. Ludvig blev døbt i Mads' families dåbskjole.. Den er også rigtig rigtig gammel. Den første er døbt i den engang først i 1930'erne... alle navne er også broderet på den og det er godt nok mange...

  Jeg synes du har gjordt det SÅ flot!

  SvarSlet
 3. Flot flot kjole. Jeg syede en dåbskjole da vi fik vores første barn for snart 20 år siden. Jeg hånd-broderer navn, dato og kirke for alle de børn der er døbt i den. Det er sjovt at se, hver gang den kommer frem.
  I begyndelsen havde jeg en ide om at lave en til hvert af mine børn, som så kunne være deres egen slægts-kjole. Men man må jo gerne ændre mening!
  Jeg synes også det er lidt af en ære, at andre ønsker at bruge mine hjemmelavede ting.

  SvarSlet
 4. Den dåbskjole som er syet til mig, er siden blevet anvendt til både mine og min søsters børn, mine børnebørn og en nevøs datter, Den er af meget tyndt stof, og den er meget mør efterhånden. Navn og dato for hver barnedåb er håndbroderet ...

  SvarSlet
 5. Hvor ser det godt ud. Vi har også en dåbskjole i min familie, hvor yderdelen er lavet af min mors brudekjole, så den er ikke tudse-gammel. Men alle min fætre og kusiner på min mors side, og mine brødre og jeg, samt de efterfølgende børn heraf er døbt i den. Der er en underdel i lyserød og en i lyseblå, herpå er alle navnene håndbroderet + dåbsdato. Jeg håber virkelig at den vil følge vores familie mange år endnu :) Synes det er en dejlig tradition :)
  Kh

  SvarSlet
 6. Ja vi har en tudse gamel en og alle der er døbt i den er håndbroderet

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...