søndag den 9. juni 2013

Det flotteste ukrudt ...

... hvordan får man det?

Jeg er ikke blevet hverken mere eller mindre normal på det sidste, men elsker altså lige det her "ukrudt", blomster, lupiner eller hvad vi nu skal kalde det. Jeg har ikke nogen selv, så derfor måtte manden altså lige holde ind til siden på en motorvejsafkørsel tidligere idag, så fruen kunne få en buket med hjem :-)
Så nu pynter "ukrudt" altså i den smukke Lyngby vase i stuen. Er der nogen af jer der ved hvordan man får lupiner i sin have - hvis man da ellers kan så/plante ukrudt?

Pssst hvis du ikke er så heldig at finde Lyngby vaserne på loppemarkeder, så kan du købe nye :-) Det Danske firma Karakter har nemlig relanceret Lyngbyvaserne som fåes i 3 størrelser, se mere her.

8 kommentarer:

 1. Lupiner kan købes på planteskoler. Eller du kan tage frø fra planterne.

  SvarSlet
 2. Lupiner er ikke ukrudt, men en staude.

  SvarSlet
 3. De kan købes på planteskoler... du kan købe frø som du kan plante, eller du kan samle frøene selv...
  De får behårede bælge, som indeholder frøene

  SvarSlet
 4. Ja som Karen siger, så indeholder de sorte bælge når den er afblomstret frø som du åbner og drysser der i haven hvor du ønsker Lupiner! Bestemt ingen grund til at købe, men plukke i vejkanten og få GRATIS frø ;-)
  Men husk 'en gang lupiner altid lupiner, de sår jo efterfølgende sig selv!
  Go fornøjelse .

  SvarSlet
 5. De er også bare så smukke! Jeg hamstret også vildt når jeg kommer forbi nogle! Har så sent som idag fået en lille buket med hjem!

  SvarSlet
 6. Snup dem i vejkanten når de går i frø. Og drys frøene hvor du vil have dem. De er ekstremt hårdføre. Vi havde sat et par stykker i staudebedet og nu har de nærmest kvalt alt andet ;-)...

  SvarSlet
 7. Jeg har prøvet at så lupiner flere gange uden held. Jeg har netop købt nogle frø igår for at forsøge igen. Jeg tror problemet er min fede ler jord. De skal have tør sandjord for at komme op.
  Mvh
  Mette

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...